Örülünk, hogy megteszed
az első lépést a gyógyulás felé!

Adatvédelmi nyilatkozat

Brandenburg Angio


Brandenburg Angio
Gyógynövényeket tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta

A készítmény összetevői:

Rózsagyökér (Rhodiola Rhosea)

Adaptogén (a szervezet működését harmonizáló) gyógynövény, mely növeli a szervezet ellenálló képességét a stresszel és kimerültséggel szemben. Hozzájárul a szív és az érrendszer megfelelő működéséhez, a normál vérkeringés fenntartásához, így a sejtek oxigénnel és tápanyagokkal törté-nő ellátásához. Érzelmi feszültség, mentális, valamint fizikai fáradtság esetén, hozzájárul a normál pszichés működés, az érzelmi stabilitás és a fizikai erőnlét fenntartásához, az idegrendszer megfelelő működéséhez. Segít fenntartani a szellemi és fizikai teljesítőképességet, hozzájárul a kognitív (gondolkodáson alapuló) képességek megfelelő szinten tartásához. Antioxidáns hatású. Az antioxidánsok hozzájárulnak a sejtek oxidatív stressz elleni védelméhez.

„Európa északi régiójának egyik legfontosabb, legnépszerűbb gyógynövénye. Az R. rosea gyökerei számos területen fejtenek ki farmakológiai aktivitást: antioxidáns, gyulladáscsökkentő, valamint szívvédő, és idegvédő tulajdonságokkal is bír a benne lévő a fenoloknak és flavonoidoknak köszönhetően. A növényben található salidroside, rosavin, és a p-tirozol jótékony hatást fejtenek ki depresszió, fáradtság és kognitív zavar kezelésében. Számos tanulmány szerint az R. rosea csökkenti az oxidatív stresszt, és antagonizálja az onkogén p21-aktivált kinázt.
Az illatos rózsás varjúhájat már a vikingek is használták erőnlétük fokozására. Rajongói univerzális csodaszerként tekintenek rá. Hatóanyagait 1960 óta kutatják intenzíven. Az egyik fő hatóanyagának a salidrosidenak bizonyítható a hatékonysága a stressz okozta evési zavarokban. ”

Forrás: OTSZonline (Orvostovábbképző Szemle)

Tengerparti fenyőkéreg (Pinus pinaster, Pycnogenol)

Hozzájárul a normál mikrocirkuláció (a legkisebb erekben történő véráramlás) fenntartásához. Hozzájárul a keringési rendszer megfelelő működéséhez. Antioxidáns hatású. Az antioxidánsok hozzájárulnak a sejtek oxidatív stressz elleni védelméhez.
„A tengerparti fenyő (Pinus pinaster szinoním nevén Pinus maritima) a Földközi-tenger nyugati partvidékén honos, 20-30 m magasságot elérő fa. Franciaország délnyugati részén, ültetvények formájában elég nagy területeket borít, amelyeket egykoron a talaj eróziójának csökkentésére és széleskörű ipari felhasználása miatt telepítettek. Gyógyászatban való megjelenését a kéregből kivont ún. proantocianidin komponenseknek köszönheti. Ezeket szokták összefoglaló néven piknogenolként említeni, ami nem egy konkrét vegyület, hanem anyagkeverék. Kísérleti körülmények között a kéregkivonat számos pozitív hatását észlelték, többek között a némiképp lejáratott antioxidáns, gyulladáscsökkentő, baktériumellenes és értágító aktivitását figyelték meg.
Szakmai körökben gyakran hangzik el az a kritikai megjegyzés egy-egy gyógynövény vagy növényi alapú készítmény kapcsán, hogy nem, vagy csak igen kevés vizsgálatot végeztek embereken. Pedig ezek nélkül nincs szilárd bizonyítékokon nyugvó gyógynövény-alkalmazás, vagyis „evidencia alapú” fitoterápia. A piknogenol egy üdítő kivételt képez, hiszen rengeteg klinikai vizsgálatot végeztek a tengerparti fenyő kéregkivonatával. A tudományos adatbázisokban több tucat, embereken végzett vizsgálat található, amit sok gyógynövény „megirigyelhetne”.

Több klinikai vizsgálat igazolja a piknogenol jótékony hatását a szív-érrendszer egészének működésére nézve: elősegíti a vénák működését, csökkentheti a vérnyomást értágító hatása révén, mérsékli a II-es típusú (inzulin használatát nem igénylő) cukorbetegségben szenvedők szív-érrendszeri kockázatát. Legmeggyőzőbben az elégtelen vénás keringéssel kapcsolatos tünetek enyhítése bizonyított. Említésre méltó a tengerparti fenyőkéreg kivonatának hatása a cukoranyagcserére, és ezzel összefüggésben a magas vércukorszint okozta érszövődmények kezelésében. Olasz vizsgálatok szerint a piknogenol lassíthatja a cukorbetegség következtében kialakuló látásromlást.
A piknogenol jelentős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Ez a pozitív hatás több tanulmány szerint is jól érvényesül(het) a kor előre haladtával egyre gyakoribbá váló ízületi panaszok enyhítésében. A leggyakrabban alkalmazott, ún. nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel együtt adagolva alkalmas lehet azok adagjának csökkentésére, és ezáltal a mellékhatások mérséklésére. Sebgyógyító hatását is leírták, ez utóbbit szegedi kutatók. A piknogenol fokozhatja az idősek és egyetemi vizsgák előtt álló diákok szellemi tevékenységét és figyelmét.”

Forrás: ÍGÉRETEK TÁRHÁZA – A PIKNOGENOL
Dr. Ványolós Attila gyógyszerész,
Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar

1 tabletta tartalmaz:
Rózsagyökér kivonat 200 mg
Ebből salidroside 6 mg
Fenyőkéreg kivonatok 60 mg
Ebből Pycnogenol® 20 mg
Fenyőkéreg kivonatokból procianidinek 52 mg
Alkalmazás: felnőtteknek naponta 1 tabletta. Hosszú távon fogyasztható készítmény.
Figyelmeztetés: A terméket kisgyermekek elől el kell zárni. Gyermekek, terhesek, szoptató anyák ne használják! Az étrend-kiegészítő tabletta fogyasztása nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A fogyasztásra ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
Minőségét megőrzi a csomagolás alján jelzett időpontig.
Forgalmazza: Herbrand Kft. 2724 Újlengyel, Petőfi S. u. 48.
OGYÉI bejegyzési szám: 19805/2017

Rózsagyökér (Rhodiola rosea)

Adaptogén (a szervezet működését harmonizáló) gyógynövény, mely növeli a szervezet ellenállóképességét a streszszel és kimerültséggel szemben. Hozzájárul a szív és az érrendszer megfelelő működéséhez, a normál vérkeringés fenntartásához, így a sejtek oxigénnel és tápanyagokkal való ellátásához.

Érzelmi feszültség, mentális, valamint fizikai fáradtságesetén, hozzájárul a normál pszichés működés, az érzelmi stabilitás és a fizikai erőnlét fenntartásához, az idegrendszer megfelelő működéséhez. Segít fenntartani a szellemi és fi zikai teljesítőképességet, hozzájárul a kognitív (gondolkodáson alapuló) képességek megfelelő szinten tartásához.

Antioxidáns hatású. Az antioxidánsok hozzájárulnak a sejtek oxidatív stressz elleni védelméhez.

Fenyőkéreg (Pinus pinaster)

Hozzájárul a normál mikrocirkuláció (a legkisebb erekben történő véráramlás) fenntartásához. Hozzájárul a keringési rendszer megfelelő működéséhez. Antioxidáns hatású. Az
antioxidánsok hozzájárulnak a sejtek oxidatív stressz elleni védelméhez.

 

Brandenburg Neuro

Idegesség, ingerlékenység, felfokozott idegállapot, reggeli émelygés, alvászavar, erőtlenség, bágyadtság elleni mellékhatások nélküli természetes készítményt keresel? Olyat, amit bármikor elkezdhetsz szedni és aminek bármikor abbahagyhatod a szedését?

Rendelek
Kérdésed van?

Olvasd el az évek során
összegyűlt kérdéseket
és válaszokat!

Belenézek