Örülünk, hogy megteszed
az első lépést a gyógyulás felé!

Adatvédelmi nyilatkozat

Brandenburg Neuro és a Withania Somnifera

2015. 03. 05.

Withania Somnifera a Brandenburg Neuro tabletta egyik összetevője.

A Withania egy kis cserje, melynek gyökereit, leveleit, magjait és rügyeit használják fel a különböző gyógyhatású készítmények elkészítéséhez. Mindegyik részének más-más gyógyászati értéke van.

Az ashwagandha gyökere jótékony hatással van az idegrendszerre, ezért nagy segítséget nyújt a stressz, az álmatlanság, a depresszió és egyéb mentális zavarok leküzdésében. A gyógynövény mindezek mellett erősíti az immunrendszert, valamint antikarciogén (hatékony a rákos sejtek ellen) és antibakteriális tulajdonságokkal bír. Tartalmaz néhány olyan anyagot, mely a rák növekedését meggátolja. A növénynek eme szempontból való vizsgálatát japán és indiai orvos csoport végezte és tette közzé 2006-ban a Molekuláris Rák Gyógyászat című folyóiratában.

Az ashwagandha egy adaptogén, mely enyhíti a fizikai és a pszichológiai stresszt, miközben erősíti az immunrendszert.

Mit jelent az, hogy adaptogén?6_27_0_alombogyo_big

• A növénynek non-toxikusnak és a szervezetre nézve ártalmatlannak kell lennie

• Folyamatos normalizáló hatást kell kifejtenie az egyén pszichológiai funkcióira

• Normalizálnia kell a testi funkciókat, tekintet nélkül a meglévő kóros állapotokra. Más szóval korrigálnia kell a hipo- vagy hiperfunkciós zavarokat a szervezeten belül.

Az adaptogéneknek a szervezet megzavarása vagy károsítása nélkül kell jótékony hatást kifejteniük.

Ájurvédikus gyógynövény

Az ájurvéda a növények egy osztályát medhya növénynek és medhya rasayanának írja le. Minden medhya és medhya rasayana gyógyhatású, főleg az idegtáplálásban. Azért hívják őket medhyanak, mert a medhanak, vagyis az intellektusnak kedveznek.

Minden ilyen gyógynövény nootróp hatással bír (javítja az agyi anyagcserét), szorongásoldó hatással rendelkezik, valamint javítja a memóriát és a kognitív képességeket.

A gyakran használt medhya növények között a Withania Somnifera is megtalálható és ebből következik, hogy a fentebb említett jótékony hatásokkal rendelkezik.

A friss klinikai és laboratóriumi tanulmányok szerint az ebbe a csoportba tartozó növények nootróp és antistressz hatássalrendelkeznek magas biztonsági faktorral.

Egy ashwagandhával kezelt állatkísérlet azt mutatta, hogy a növény érzékennyé teszi a szerotonin autoreceptorokat.

Amikor egy másik kísérletben a Withania Somniferát szintén állatoknak adták, és az állatokat extrém stresszhatásnak tették ki, a növény ellensúlyozott számos biológiai változást, beleértve a vércukor változását és a kortizol szintet is. A krónikus stressz egy állati modelljében, a Withania Somnifera és a Panax ginzeng stresszoldó hatását hasonlítottak össze. Mialatt mindkét növény csökkentette a stressz okozta fekélyek számát, és visszaállította a hímek stressz okozta gátolt szexuális viselkedését, csak a Withania Somnifera növelte a peritoneális makrofágok aktivitását. A makrofág egy nagyméretű, egymagvú falósejt, mely képes bekebelezni és megemészteni a szervezetbe bekerülő idegen anyagokat, tehát igen fontos szerepe van a szervezet fertőzésekkel szembeni védekezésében. Egy másik tanulmány eredményei azt mutatták, hogy ellensúlyozza a kemoterápia okozta káros hatásokat.

Összefoglalva az ashwagandha legnagyobb előnye a pszichés gondokkal küzdők számára, hogy erősíti az idegrendszert, növeli a stresszel szembeni szellemi és fizikai állóképességet, táplálja az idegeket és javítja az idegsejtek működését. De emellett számos hasznos egészségre jótékony tulajdonsággal bír. Az indiaiak több ezer éve gyógyítanak vele.

Brandenburg Neuro

Idegesség, ingerlékenység, felfokozott idegállapot, reggeli émelygés, alvászavar, erőtlenség, bágyadtság elleni mellékhatások nélküli természetes készítményt keresel? Olyat, amit bármikor elkezdhetsz szedni és aminek bármikor abbahagyhatod a szedését?

Rendelek
Kérdésed van?

Olvasd el az évek során
összegyűlt kérdéseket
és válaszokat!

Belenézek