Örülünk, hogy megteszed
az első lépést a gyógyulás felé!

Adatvédelmi nyilatkozat

Időjárási frontok és az a bizonyos érzékeny idegrendszer

2016. 06. 03.

Érezte már magát fáradtnak vagy agyon-nagyon kimerültnek? Fejfájástól szenved, szédül, rossz a közérzete, semmihez sincs kedve? Lehet, hogy Ön az időjárás érzékenység tüneteit vette észre magán.

Az emberek többségének az időjárás ténylegesen az idegeire megy. Sajnos, a témában igen kisszámú tudományos kutatást végeztek, de ez nem jelenti azt, hogy az időjárás érzékenység nem létezik, vagy azt, hogy az orvosoknak nem lenne kötelező kezelniük az ilyen problémákkal küzdő embereket. A tudomány felzárkózásával a frontérzékenység remélhetőleg nagyobb figyelmet kap majd és bővülni fognak azok a lehetőségek, melyek segítenek a szenvedőkön.

A németeknek 60%, az amerikaiaknak viszont csak 30%-a vallotta magáról azt, hogy frontérzékenységtől szenved. Mi lehet a nagy eltérés oka? Egyes szakértők úgy vélik, hogy a panaszkodók inkább csak kibúvókat keresnek a problémáikra ahelyett, hogy egészségtelen életmódjukat felismerve, bevezessék a szükséges változtatásokat. Mások arról vitatkoznak, hogy a nagyobb odafigyelés, a megoldások keresése, komoly eredményeket hozhatna, melyek csökkentve a frontérzékenység okozta problémákat, hatással lehetnének az egész társadalom életére.

Az igazság valahol a kettő között van. Nem robotok vagyunk, hanem emberi lények, akik évmilliók alatt fejlődtek erre a szintre. Akár tetszik akár nem, mind részesei vagyunk a természetnek. Annak ellenére, hogy a technológiai újítások megpróbálnak elszakítani, eltávolítani tőle, ugyanúgy függünk a természettől, ideértve természetesen az időjárást is. Sok állat és növény képes érzékelni és nyomon követni az időjárás változásait. A madarak például érzik a barommetrikus nyomás változását, megérzik előre a „rossz” időt és elkezdik ilyenkor felhalmozni a táplálékot. Mindezek mellett a nagy mértékű stressz, a megváltozott táplálkozási szokások, a mozgásszegény életmód is nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy szervezetünk kevésbé toleráns az ide-oda csalinkázó időjárás, kénye-kedve ellen.

A frontérzékeny ember, változó intenzitással reagálhat az időjárás elemeinek alakulására, mint például légnyomás különbség, hőmérséklet, és páratartalom. Ezek befolyásolhatják a személy állapotát és bizony akár rosszabbíthatják is a tüneteket.

Tünetek:
Megnövekedett ingerlékenység, agresszió, szorongás, depresszió, kedvtelenség, fáradtság, a koncentráció hiánya
Alvás zavarok
Fejfájás, migrén
Szív és keringési zavarok
Émelygés és szédülés
Fantom fájdalom
Reumatikus panaszok

A tünetek változhatnak kortól, nemtől, életmódtól függően és erősségük, sajnos az idő múlásával nőhet. Befolyásolhatja még a meggyengült immunrendszer is, illetve a fizikai erőnlét hiánya.

A tudomány mai állása szerint (kutatások által igazoltan), ezekre a panaszokra a B vitaminok, a Magnézium és a Cink nagy segítségünkre lehetnek, hiszen a:

B12,B6,B1 vitaminok, Niacin – Hozzájárulnak az idegrendszer megfelelő működéséhez.

B12, B6, B1-vitamin, Niacin, Folsav, Magnézium – Hozzájárulnak a megfelelő pszichológiai funkció fenntartásához.

B12, B6-vitamin, Folsav, Magnézium, Niacin, Pantoténsav – Hozzájárulnak a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez.

Pantoténsav – Hozzájárul a megfelelő mentális teljesítményhez.

Magnézium – Hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez.

Cink – Hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához.

Tiamin – Hozzájárul a szív megfelelő működéséhez.

Mangán –  Hozzájárul a szervezet energiatermelő anyagcsere-folyamataihoz és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez

Szóval akad azért némi segítség a frontok bántó hadakozása ellen. Az idegrendszer normális működését elősegítő vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ételeink tudatos megválasztásával, egy gyógynövényteával, relaxációs gyakorlatokkal, akár el is kerülhetjük, de mindenképp csökkenteni tudjuk ezeket a zavarokat okozó kellemetlen tüneteket.

Mint például a Brandenburg Neuro– val is, …de ezt ugye mondanom sem kellett. 🙂

Írta: Brandenburg Ottó Ferdinánd

Felhasznált irodalom:  Manfred Kaiser – Weather Sensitivity

Brandenburg Neuro

Idegesség, ingerlékenység, felfokozott idegállapot, reggeli émelygés, alvászavar, erőtlenség, bágyadtság elleni mellékhatások nélküli természetes készítményt keresel? Olyat, amit bármikor elkezdhetsz szedni és aminek bármikor abbahagyhatod a szedését?

Rendelek
Kérdésed van?

Olvasd el az évek során
összegyűlt kérdéseket
és válaszokat!

Belenézek