Örülünk, hogy megteszed
az első lépést a gyógyulás felé!

Adatvédelmi nyilatkozat

Testileg-lelkileg erősít az ölelés

2017. 07. 06.

Az ölelés az egyik legfontosabb testi kontaktus két ember között. Boldoggá tesz, csillapítja a fájdalmakat, szavak nélkül fejezhetjük ki vele szeretetünket, szerelmünket. Rengeteg tanulmány támasztja alá a fontosságát. Íme pár indok, hogy miért jó ölelést adni és kapni!

Harmónia
Az ölelés az egyetlen olyan kontaktus, melyet nem adhatunk viszonzatlanul, hiszen ha valakit megölelünk, az válaszol rá. A magyarázatok sokaknak spirituális humbugnak tűnnek, ám rácáfolni senki nem tud, hiszen pozitív hatásait mindenki érzékelheti. Napi négy alkalommal A neveltetés, a kultúra, melyből származunk nagyban befolyásolja a testi kontaktusra való igényeink mértékét. Egyes kutatók szerint napi négy ölelés kell egy átlagos nap átvészeléséhez, mások ennek kétszeresét javasolják, de van aki szerint napi kilenc ölelés szükséges az egészséges lelki élethez. Számok ide vagy oda, minden emberi lénynek szüksége van ölelésre, mely a családtagok, ismerősök közötti szeretet egyik legszebb módja.

A depresszió megelőzése
A búskomorság, orvosi esetben depresszió, az utóbbi években egyfajta népbetegséggé nőtte ki magát, mely az emberek elhidegüléséből, érzéketlenségéből eredeztethető.A modern technika állandó jelenléte az életünkben olyan fontos perceket vesz el a párkapcsolatból, házasságból és családi környezetből, melyet semmi nem hozhat vissza vagy pótolhat. Sok fiatal úgy nő fel, hogy a szüleitől csak azt látja, hogy egy gyors puszival elköszönnek egymástól és tőle munka előtt, majd este fáradtan esnek össze a tv előtt. Azok a gyermeke, akiknek kiskorukban nem volt részük effajta testi kontaktusban, hajlamosabbak az érzéketlen viselkedésre, az intoleranciára vagy rosszabb esetben a depresszióra. Az öleés legalább anyiira fontos tehát gyermekkorban, mint a becézgetés, a dicséret.

Párkapcsolati gondok
A hosszú távú kapcsolatok azon stádiuma, ami már nem a rózsaszín ködfelhőről szól, sokszor válik felszínessé, egyhangúvá, lelakottá. A napi rutinfeladatok mellett néha egy kényszerprogram tartja életben a lángot, ám ennél sokkal egyszerűbben kivédhető lenne az elhidegülés. Meglepő módon bizonyos statisztikák azt mutatják, hogy a férfiaknak nagyobb szükségük van a gyengéd testi kontaktusra, mint például egy-egy lopott csók vagy ölélés, mint a nőknek. A férfiak nagy többsége ugyanis házasságával, párkapcsolatával elégedetlen, míg a nők csak a párkapcsolaton kívüli társas kapcsolataikkal. Egy ölelés reggel munkába menet, egy, amikor hazaérünk, egy, lefekvés előtt jobban összetartja a párokat, mint az intim együttlétek. Bizonyítottak az élettani hatásai – jó hangulat – ellazulás – nyugodt légzés – immunrendszer javulása – fájdalomcsillapítás – a vérkeringés felpezsdülése – stresszoldás – álmatlanság kiküszöbölése Nem kerül semmibe Az ingyen ölelés mozgalom 2011-ben indult útjára Miamiban, azóta az egész világot meghódította. Sokaknak a mai napig nincsen bátorságuk vagy nem igénylik az idegenekkel való ölelkezést, ám élménybeszámolók szerint a résztvevők egész napját szebbé tudja tenni egy ilyen hirtelen jött gesztus. A merengő, búskomor arcokra mosolyt varázsol, a megfáradt lelkeket pedig felpezsdíti. /Forrás: Bors/

Brandenburg Neuro

Idegesség, ingerlékenység, felfokozott idegállapot, reggeli émelygés, alvászavar, erőtlenség, bágyadtság elleni mellékhatások nélküli természetes készítményt keresel? Olyat, amit bármikor elkezdhetsz szedni és aminek bármikor abbahagyhatod a szedését?

Rendelek
Kérdésed van?

Olvasd el az évek során
összegyűlt kérdéseket
és válaszokat!

Belenézek