Örülünk, hogy megteszed
az első lépést a gyógyulás felé!

Adatvédelmi nyilatkozat

Beszélgetés Máriával, gyógyult pánikbeteggel

2015. 02. 26.

Kaptunk egy kedves és biztató levelet, amit szeretnénk megosztani, mivel igen tanulságos, hogy mire képes az ember, ha az önsajnálat és a kifogások helyét az elszántság, a tenni akarás veszi át. Ha a szenvedés helyett a cél lebeg a szemünk előtt, talán könnyebb a dolgunk.

„Kedves Géza!

A pánikbetegségből szerencsére a Te okos ötleteid és a Neuroptim hatására gyorsan kigyógyultam! De az alap betegségem, sajnos nem változott. Pár hete egy agyi trombózison estem át, ezért nem tudok időnként azonnal válaszolni leveleitekre! Ezért elnézést kérek!

Keményen küzdök az autoimmun betegségem ellen, tudom, hogy nyertes vagyok, csak idő kérdése, hogy mikor billen vissza az immunrendszerem a normális kerékvágásba!

Diétázom, sportolok, ha éppen az ízületi gyulladás miatt aznap lábra tudok állni.

Mindenkinek azt üzenem, hogy ne adják fel!!!! A testünk nagyon okos, többet tud az orvosoknál! De mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy a saját szervezetének melyik út a legjobb a gyógyuláshoz.

Sok szeretettel és üdvözlettel: B. M. ’’

Nos igen, az utolsó mondatban fekszik talán a lényeg. Aki ki sem próbálja a weboldalon javasolt módszereket arra hivatkozva, hogy ez nehéz vagy hogy nincs benne hite, az saját magától veszi el a tapasztalás és a gyógyulás lehetőségét.

D.E.: Kérlek, mutatkozz be röviden!

BM. 58 éves, testnevelő tanár, természetgyógyász. 3 kislányt szültem – meghaltak – elváltam amikor a fiammal terhes voltam már, mert az apja nem vállalt több nehézséget! A fiam él és egészséges – pedig kaptunk egy Csernobili besugárzást, rosszkor, rossz helyen voltunk – akkor tanultam ki a természetgyógyászatot! Sikerült! A kisebb sportsérülések (törések, izomszakadások) mellett voltak durvák is! Leszakadt a tüdőm, eltört a gerincem, levágta az állam egy síléc, mindent túléltem! Kemény küzdelmekkel! Most itt ez az autoimmun betegség, aminek az okát az orvosok még nem tudják! De én tovább küzdök.

D.E.: Mikor észlelted először a pániktüneteket és felismerted-e, hogy mivel állsz szemben?

A féléves szteroid szedés, amit a sokízületi gyulladásra kaptam, egyre magasabbra nyomta a vérnyomásom, sokszor elvesztettem az eszméletem és össze-vissza törtem magam. Már féltem kimozdulni a lakásból – innen indult! Nem ismertem fel, mert nem tudtam erről a betegségről semmit!

D.E.: Hogy derült ki, hogy tulajdonképpen mi a betegséged?

Egy ismerősöm hívta fel rá a figyelmet, a tünetek alapján, mert ő már túl volt ezen! Elkezdtem kutakodni a neten! Minden leírt tünetet magamra tudtam húzni.

D.E.: Mit tettél ezután? Szedtél-e gyógyszert és miket? Ha igen, azóta sikerült-e elhagyni azokat?

Egy szerencsétlen ájulás következtében koponyasérüléssel és toxikus mérgezéssel kerültem kórházba 210-es vérnyomással! Azonnal leállították a szteroidot! Kaptam a Frontin nyugtatót és Dolargános kúpot és természetesen a Syncumart. Azóta csak a vérhígító maradt + a Neuroptim, a táplálék kiegészítők és a gyógyteák.

D.E.: Mennyire volt súlyos a betegséged?

Nem tudom megítélni, hogy orvosilag mennyire volt súlyos, de nekem átélni, hogy nem dobog, csak remeg a szívem, tragikus volt! Mozdulni sem mertem, közben szakadt rólam a víz, nem kaptam levegőt, zsibbadt a karom.

D.E.: Miért kerestél alternatív megoldásokat?

Mert utálom a tüneti kezeléseket! A testünk nem akar beteg lenni, segít a gyógyulásban, ha mi is segítünk neki. Olyan, mint egy ház, néha át kell alakítani, renoválni, de nem elfedni a hibákat.

D.E.: Hogy találtad meg a honlapot?

A neten kutakodtam a pánikbetegség ügyében, ott találtam rá Géza okos ötleteire, amit most is köszönök! Sok mindent tudtam, de más az, amikor már valaki előttem végigjárta a kálváriát! Jó pap is holtig tanul!

D.E.: Pontosan mik segítettek a gyógyulásodban? Kérlek, mondd el részletesen!

Elsősorban a HIT! Bízz magadban! A tested harmóniára vágyik! Nem kell hívőnek lenni ahhoz, hogy minden este megköszönd a napot, amit megéltél, és a reggelt, hogy felébredtél! Ezen kívül rengeteg praktika van, hogy mit képzelünk el, mi az, amitől meg akarunk szabadulni. Én, pl. becsomagoltam a kínzó fájdalmaimat egy dobozba, átkötöttem egy arany szalaggal és kértem az angyalokat, hogy vegyék át, mert én már nem tudom cipelni! Ez csak egy példa volt!!!! De hihetetlen gazdag a fantáziánk és MINDEN A FEJBEN DŐL EL! Persze ezért nekünk is meg kell küzdeni. Végigcsináltam egy méregtelenítő kúrát is. Voltam egy Voll gépes bemérésen, amit össze lehetett hasonlítani az orvosi eredményekkel.

A betegségünk sem csak úgy jött! Minden nap sportolok, ha nem tudok lábra állni, akkor az ágyban fekve. Az étkezésem nagyon szigorú! De van is javulás!

Senki ne higgyen el mindent az orvosoknak, se a netnek!!! Csak figyelje a szervezete jelzéseit! Ami jó az egyiknek, az nem biztos, hogy neked is jó! Szerencsére nem vagyunk egyformák! Túl uncsi lenne! Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy nincs szükség orvosra, vagy kivizsgálásra! Mert a szakembert nem lehet kihagyni!

D.E.: Mennyi ideig alkalmaztad a fentieket, mire javulást éreztél?

Folyamatosan alkalmazom. Nem volt visszaesés a gyógyszer elhagyása és a Neuroptim elkezdése között. A mai napig szedem a Neuroptimot a gyógyszer helyett, kiegészítve citromfű teával és a Huminiqum ásványi anyagokat, enzimeket tartalmazó szerrel.

D.E.: Mik azok a módszerek, melyeket megtartasz és melyek életed elengedhetetlen részévé váltak?

Mindent, ami szükséges az egészségemhez! Maximum egy kicsit lazítok a jelenlegi szigorú diétán! A hit, a sport, az orvosi ellenőrzés kötelező!

D.E.: Az életed egyéb területein – mint munkahely, család, párkapcsolat – kellett-e rendet teremtened, változtatnod?

Mindent elvesztettem! A tanári állást, az aerobik oktatást, úszásoktatást, kajak- és sítábort Az egész életemet újra kellett és kell szerveznem!

D.E.: Hogyan kezdtél neki a diétának és az életmódváltásnak?

Azonnal! És szigorúan!

D.E.: Kérlek, mondd el, hogy miket eszel reggelire, ebédre, vacsorára!

Reggeli: 1 pici szelet magos, glutén mentes kenyér, pici vajjal, fokhagymával, paprika vagy paradicsommal. De: magok, Ebéd: barnarizs párolt zöldséggel, vagy hal párolt zöldséggel. Du. 1 gyümölcs, Este: az ebéd másik fele ( én nem tudok éhesen lefeküdni)

D.E.: Milyen könyveket olvastál a gyógyulásod elősegítése okán?

A Titok, Ártalmas és gyógyító ételek, Betegség, mint szimbólum, Candida könyv, és keleti sport könyvek a test energetizálása, az immunrendszer erősítése érdekében. Őseink táplálkozása, Fűszerek könyve – és még nagyon hasonló témájú könyv, mint kézikönyv ide került a polcomra.

D.E.: Tapasztalataid szerint számodra mely ételek jelentenek legfőképpen problémát?

A búza és élesztős termékek, cukrok, minden hús és húskészítmény, tartósítószeres mű ételek, tejtermékek, édes gyümölcsök.

D.E.: A pszichés betegséged javulásán kívül, tapasztaltál-e egyéb területen is pozitív változást? Pl. kevesebb fejfájás vagy jobb emésztés stb.

Sajnos még nagyon labilis e téren az állapotom, mert ezt az autóimmun betegséget, illetve az okát az orvostudomány még nem ismeri! Én sem tudtam még rájönni, hogy mitől javul és mitől romlik az állapotom akár egy fél óra leforgása alatt! Nincs benne semmi logika! De legalább az allergiáim nem jönnek elő, pedig már jó sok volt!

D.E.: Mit tanácsolnál azoknak, akik még az út elején járnak?

Sok- sok türelmet, próbálkozást, hitet és legyenek nyitottak minden infóra! A fórumokon én is el-el csíptem olyan más által megélt tapasztalatot, amit még nem próbáltam vagy eszembe sem jutott! Soha ne adják fel! Minden rosszban van valami jó! Ennyit még nem volt alkalmam olvasni, magammal foglalkozni stb. miközben ellátom folyamatosan 85 éves rákos anyukámat! Nem is értem, hogy fért bele régen ennyi minden az életembe!

A CÉL – direkt nem írtam erről eddig, mert a sokízületi gyulladásom miatt teljesen kiszámíthatatlan lett az életem! Egyik pillanatban jól vagyok a másikban már nem tudok lábra állni, fogni stb. Valószínű, hogy ez a hirtelen céltalanság is hozzájárult a pánik betegségemhez! Jelenleg, csak elérhető kis célokat tűzök magam elé!

Pl. ma egy kicsit jobban vagyok – kiporszívózok, vagy vasalok, vagy elsétálok a piacra. Ez is fájdalmakkal jár, de megcsinálom! – nem fekszem egész nap az ágyban.

Nem könnyű, de megéri az örömérzés miatt, hogy sikerült! És már is tűzöm ki a következő célt.

Készítette: Dobrai Erzsébet

2010. szeptember

Brandenburg Neuro

Idegesség, ingerlékenység, felfokozott idegállapot, reggeli émelygés, alvászavar, erőtlenség, bágyadtság elleni mellékhatások nélküli természetes készítményt keresel? Olyat, amit bármikor elkezdhetsz szedni és aminek bármikor abbahagyhatod a szedését?

Rendelek
Kérdésed van?

Olvasd el az évek során
összegyűlt kérdéseket
és válaszokat!

Belenézek