Örülünk, hogy megteszed
az első lépést a gyógyulás felé!

Adatvédelmi nyilatkozat

Mire jó a Brandenburg Neuro?


Brandenburg Neuro egyik fő összetevője a Withania Somnifera nevű ayurvédikus gyógynövény.

Withaniasomnifera

A mentális problémák kezelésében a növény gyökér részének kivonata alkalmazható, amely igen gazdag a farmakológiai hatás kialakításáért felelős withaferin A és a withanolid D nevű hatóanyagokban. A növénnyel végzett kísérletek eredményei arra engednek következtetni, hogy a Withania Somnifera alkaloidjainak hatásmechanizmusa hasonló a benzodiazepin molekulák hatásához, vagyis az idegsejtek membránjában lévő gamma-aminovajsav (GABA) receptorok aktiválásán keresztül csökkentik a neuronok membránjának ingerelhetőségét.
Humán és állatkísérleti adatok bizonyították, hogy a Withania Somnifera gyökeréből készült kivonat szignifikánsan csökkenti a szorongásos betegségek tüneteit (4, 3). Ezen túlmenően a gyógynövény fokozza a fizikai állóképességet, és javítja az alvásminőséget (1), megnövelve ezzel a szervezet stresszel szembeni védekezőképességét.
A Withania Somnifera mellett a Brandenburg Neuro fontos összetevői a B-vitaminok, melyek pótlása szignifikánsan javít az általános mentális képességeken, ill. hatékonyabbá teszi a szociális és munkahelyi szerepvállalást. (6,8)

B-vitaminok

A tiamin (B1-vitamin) a zsírok, fehérjék, szénhidrátok metabolizmusában vesz részt. Hiányában romlik a koncentrációs készség, a memória, és fáradékonyság, ingerlékenység lép fel. (8). Súlyos hiánybetegsége a Korsakoff-szindróma, a krónikus alkoholbetegeknél kialakuló demencia.

A riboflavin (B2-vitamin) a B-vitaminkomplex részeként segíti a többi vitamin működését és növeli azok hatékonyságát.

A niacin (B3-vitamin) hiánya depressziót, fáradékonyságot, szorongást, figyelemzavart, memóriaromlást, súlyos esetben pedig demenciát okoz. Pótlásával a tünetek megszüntethetők.

A pantoténsav (B5-vitamin) a koenzim-A alkotója és számos építő jellegű biokémiai folyamat részese. Pótlásával enyhíthető a szorongást kísérő izomfeszülés, illetve serkenthetők a sejtek energiatermelő folyamatai.

A piridoxin (B6-vitamin) enzimek kofaktoraként segíti a triptofán szerotoninná alakítását, de közreműködik az adrenalin és a GABA szintézisében is. Komoly hiánybetegsége ritkán alakul ki, de krónikus alkoholistáknál és időseknél gyakrabban előfordulhat. A vitamin hiányában hangulatzavar, figyelem- és memóriazavar alakulhat ki (7, 8), pótlása esetén javul a koncentráció, a szellemi teljesítmény és az emlékezőképesség (6).

A folsavnak (B9-vitamin) és a kobalaminnak (B12-vitamin) fontos szerepe van az agyban lévő neuronális hálózatok egészséges működésében. Ezek a vízben oldható vitaminok hatással vannak az idegsejtek közti kommunikációra a noradrenalin és a szerotonin mediálta neurotranszmisszió szabályozásán keresztül. Humán populáción végzett kísérletek bizonyítják, hogy a vérplazma alacsony B9- és B12-vitamin szintje összefüggésbe hozható a klinikai depresszió tüneteinek kialakulásával. Vitaminpótlás esetén a hangulatzavar tünetei enyhülnek, illetve a betegek jobban reagálnak a megkezdett antidepresszív terápiára. (5, 8)

A magnézium a szervezetünkben található egyik legfontosabb ásványi anyag, melynek alacsony plazmakoncentrációja esetén nyugtalanság, idegesség, izomrángások jelentkeznek. Magnéziumhiány esetén a depresszió, gyógyszerekre adott válaszkészsége és gyógyhajlama csökken. (2)

A cink a szinaptikus ingerületátvitel és a neuronális plaszticitás (képlékenység, alkalmazkodás) egyik jelentős tényezője. Hiánya esetén pánikbetegség (10) és hangulatzavar (8) alakulhat ki. A cink hiánya kifejezetten magas lehet gyógyszeres kezelésre nem reagáló depresszió esetén.

A mangán főként kofaktorként segíti egyes enzimek működését, melyek védenek az oxidatív stresszel szemben. Csökkent enzimműködés esetén olyan neurodegeneratív betegségek alakulhatnak ki, mint az Alzheimer-kór. (9)

Magnézium, cink és mangánpótlás esetén a mentális zavarok tünetei enyhülnek, illetve a kezelésük során alkalmazott gyógyszerekkel kifejezettebb hatás érhető el. A szellemi hanyatlás folyamata lassítható vagy adott esetben visszafordítható.

A fentiek alapján speciális összetételének köszönhetően a Brandenburg Neuro hatékonyan kiegészítheti a mentális zavarok kezelését.

 

Felhasznált irodalom:

 • Ashwinikumar, A. et al. Exploratory study to evaluate tolerability, safety, ans activity of Ashwagandha (Withanis Somnifera) in healthy volunteers. J. Ayurveda and Integrative Medicine. 2012 July-Sept;3(3):111-114.
 • Camardese, G. et al. Plasma magnesium levels and treatment outcome in depressed patients. Nutr Neurosci. 2012 Mar;15(2):78-84.
 • Chittaranjan, A. et al. A double-blind, placebo-controlled evaluation of the anxiolytic efficacy of an ethanolic extract of Withania Somnifera. Indian J.Psych. 2000; 42(3):295-301.
 • Cooley, K. et al. Naturopathic care for anxiety: a randomized control trial. PLoS One. 2009; 4(8): e6628.
 • Coppen, A. el al. (2005). “Treatment of depression: time to consider folic acid and vitamin B12”. Journal of Psychopharmacology 19 (1): 59–65.
 • Davison, KM. et al. Nutrient intakes are correlated with overall psychiatric functioning in adults with mood disorders. Can J Psychiatry. 2012 Feb;57(2):85-92.
 • Hvas, AM. et al. Vitamin B6 level is associated with symptomes of depression, Psychother. Psychosom. 2004;73:340-343.
 • Kaplan, BJ. et al. Vitamins, minerals, and mood. Psych. Bull. 2007;133(5):747-760.
 • Marcus, DL. et al. Differential neuronal expression of manganese superoxide dismutase in Alzheimer’s disease. Med Sci Monit. 2006 Jan;12(1):BR8-14.
 • Nahar, Z. et al. Comp. analyisis of serum manganese, zinc, calcium, copper and magnesium level in panic disorder patients. Biol Trace Elem Res. 2010 Mar;133(3):284-90.
 • Nowak, G. et al. Alteration in serum and brain trace element levels after antidepressant treatment. Biol. Trace Element Research. 1999 Vol. 67:85-93.
 • Roy-Byrne, PP et al. Use of herbal medicine in primary care patients with mood and anxiety disorders. Psychosomatics. 2005 Mar-Apr;46(2):117-22.
Megrendelem a terméket:
Ingyenes öngyógyító tanfolyam
Szeretnél kigyógyulni a
pánikbetegségből?

Iratkozz fel ingyenes öngyógyító tanfolyamunkra!

Feliratkozom Bővebben
Pánikbetegség? Van kiút!
Készen állsz a teljes átváltozásra?

Akkor ezt a programot neked találták ki!

Belenézek
Brandenburg Neuro

Idegesség, ingerlékenység, felfokozott idegállapot, reggeli émelygés, alvászavar, erőtlenség, bágyadtság elleni mellékhatások nélküli természetes készítményt keresel? Olyat, amit bármikor elkezdhetsz szedni és aminek bármikor abbahagyhatod a szedését?

Rendelek
Konzultáció
Elakadtál?

Szakembereink készséggel
állnak rendelkezésedre!

Időpontot kérek
Kérdésed van?

Olvasd el az évek során
összegyűlt kérdéseket
és válaszokat!

Belenézek