Örülünk, hogy megteszed
az első lépést a gyógyulás felé!

Adatvédelmi nyilatkozat

Withania Somnifera-ról


Withania Somnifera a Brandenburg Neuro tabletta egyik összetevője.

A Withania egy kis cserje, melynek gyökereit, leveleit, magjait és rügyeit használják fel a különböző gyógyhatású készítmények elkészítéséhez. Mindegyik részének más-más gyógyászati értéke van.

Az ashwagandha gyökere jótékony hatással van az idegrendszerre, ezért nagy segítséget nyújt a stressz, az álmatlanság, a depresszió és egyéb mentális zavarok leküzdésében. A gyógynövény mindezek mellett erősíti az immunrendszert, valamint antikarciogén (hatékony a rákos sejtek ellen) és antibakteriális tulajdonságokkal bír. A növény antikarciogén hatásával kapcsolatos vizsgálatát, japán és indiai orvos csoport végezte és tette közzé 2006-ban a Molekuláris Rák Gyógyászat című folyóiratában.

Az ashwagandha egy adaptogén, mely enyhíti a fizikai és a pszichológiai stresszt, miközben erősíti az immunrendszert.

Mit jelent az, hogy adaptogén?

• A növénynek non-toxikusnak kell lennie

• Folyamatos normalizáló hatást kell kifejtenie az egyén pszichológiai funkcióira

• Normalizálnia kell a testi funkciókat, tekintet nélkül a meglévő kóros állapotokra. Más szóval korrigálnia kell a hipo- vagy hiperfunkciós zavarokat a szervezeten belül.

Az adaptogéneknek a szervezet megzavarása vagy károsítása nélkül kell jótékony hatást kifejteniük.

Ájurvédikus gyógynövény

Az ájurvéda a növények egy osztályát medhya növénynek és medhya rasayanának írja le. Minden medhya és medhya rasayana gyógyhatású, főleg az idegtáplálásban. Azért hívják őket medhyanak, mert a medhanak, vagyis az intellektusnak kedveznek.

Minden ilyen gyógynövény nootróp hatással bír (javítja az agyi anyagcserét), szorongásoldó hatással rendelkezik, valamint javítja a memóriát és a kognitív (gondolkodáson alapuló) képességeket.

A gyakran használt medhya növények között a Withania Somnifera is megtalálható és ebből következik, hogy a fentebb említett jótékony hatásokkal rendelkezik.

A friss klinikai és laboratóriumi tanulmányok szerint az ebbe a csoportba tartozó növények nootróp és antistressz hatással rendelkeznek magas biztonsági faktorral.

Egy ashwagandhával kezelt állatkísérlet azt mutatta, hogy a növény érzékennyé teszi a szerotonin autoreceptorokat.

Amikor egy másik kísérletben a Withania Somniferát szintén állatoknak adták, és az állatokat extrém stresszhatásnak tették ki, a növény ellensúlyozott számos biológiai változást, beleértve a vércukor változását és a kortizol (stresszhormon) szintet is. A krónikus stressz egy állati modelljében, a Withania Somnifera és a Panax ginzeng stresszoldó hatását hasonlítottak össze. Mialatt mindkét növény csökkentette a stressz okozta fekélyek számát, és visszaállította a hímek stressz okozta gátolt szexuális viselkedését, csak a Withania Somnifera növelte a peritoneális makrofágok aktivitását. A makrofág egy nagyméretű, egymagvú falósejt, mely képes bekebelezni és megemészteni a szervezetbe bekerülő idegen anyagokat, tehát igen fontos szerepe van a szervezet fertőzésekkel szembeni védekezésében. Egy másik tanulmány eredményei azt mutatták, hogy ellensúlyozza a kemoterápia okozta káros hatásokat.

Összefoglalva az ashwagandha legnagyobb előnye a pszichés gondokkal küzdők számára, hogy erősíti az idegrendszert, növeli a stresszel szembeni szellemi és fizikai állóképességet, táplálja az idegeket és javítja az idegsejtek működését. De mindezek emellett még számos, egészségre jótékony hatással bír.

Megrendelem a terméket:
Brandenburg Neuro

Idegesség, ingerlékenység, felfokozott idegállapot, reggeli émelygés, alvászavar, erőtlenség, bágyadtság elleni mellékhatások nélküli természetes készítményt keresel? Olyat, amit bármikor elkezdhetsz szedni és aminek bármikor abbahagyhatod a szedését?

Rendelek
Kérdésed van?

Olvasd el az évek során
összegyűlt kérdéseket
és válaszokat!

Belenézek